"La casa de baix", una proposta per a viatgers.

La casa de baix neix com a un projecte paral·lel a La Cerverina d'Art, la galeria d'art del Carrer Major de Cervera que des de 1995 presenta i ofereix propostes artístiques als cerverins i visitants d'aquesta ciutat medieval del bell mig de Catalunya, a la comarca de La Segarra.

La Cerverina d'Art ha anat oferint allotjament a obres de molt diversos artistes, tots ells han anat visitant Cervera i s'han interessat per la història, l'arquitectura, el paisatge, l'olor i els colors d'aquesta terra segarrenca. Les seves visites ens han fet veure que, de la mateixa manera que oferim allotjament a l'obra, també podíem oferir empara als mateixos autors, així com a tothom que s'interessi per aquesta ciutat que tant ens estimem, les seves pedres i ombres sobreïxents d'història.

Així sorgeix l'oferta de La casa de baix. Oferim el millor de nosaltres al viatger que es detura a la ciutat de Cervera amb la intenció de saber-ne més, de veure més. Doncs a Cervera hi ha molts secrets per a descobrir: El Carreró de les Bruixes, les vistes del Fossar, les ombres afilades com agulles de La Farinera, les esglésies tímides que s'amaguen rere els racons, la petjada del Diable a Santa Maria, entre d’altres indrets. Cervera, a més a més s’ubica al bell mig de la Ruta dels Castells de La Segarra (http://www.turismesegarra.com/castells.asp), que engloba diverses localitats com Les Pallargues, Florejacs, Montcortès, L’Aranyó, Castellmeià, Concabella o la medina àrab de Montfalcó Murallat.

La Segarra és terra de castells, era territori fronterer quan el món cristià va iniciar la “Reconquesta” dels territoris que ocupava una administració d’origen àrab. Per aquest motiu es troben tants pobles i vil·les amb torres de guaita i fortificacions. La comarca manté aquella estructura medieval i des de La casa de baix hem volgut mantindre aquest cànon. D’aquesta manera, amb aquesta filosofia apresa, hem realitzat la reconversió de la casa on s’ubica seguint la idea de mantindre l’esperit i l’estructura de la edificació així com essent responsables amb l’entorn, fent ús de materials respectuosos amb el medi ambient, materials de recuperació o d’ús local. Una aposta molt necessària en els temps que corren.